Pin It

Σε κάθε επερχόμενη λαίλαπα, με το που αρχίζει και βρωμάει μπαρούτι, πιπιλίζουν σαν καραμέλα οι ιθύνοντες το εφεύρημα ότι οι Κινέζοι έχουν την ίδια λέξη για την κρίση και την ευκαιρία, θέλοντας μ’ αυτό να πουν ότι δεν τρέχει και τίποτε σπουδαίο, θα αναδειχθεί το φιλότιμο και το δαιμόνιον της φυλής, μανιασμένοι θα ευτυχήσουμε κ.λπ. κ.λπ. κ.λπ., ώστε να κερδίσουν κι αυτοί κάποια ανάσα ζωής. Και ξεκινά με χαμόγελο αισιοδοξίας μια επίπλαστη σύμπνοια ενός λαού, που στην ιστορική του διαδρομή έχει καταχτήσει πολλά χρυσά μετάλλια στην φιλονικία και τη διχόνοια. Αλλά η αισιοδοξία διαλύεται πολύ γρήγορα και η σύμπνοια δεν κρατάει απ’ τα σύκα ως τα σταφύλια.
Φυσικό σε μεγάλο βαθμό. Λένε ότι ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται, προτού όμως φτάσει στο έσχατο αυτό σημείο έχει προσπαθήσει να πιαστεί από τα μαλλιά και να πατήσει στους ώμους του άλλου. Ο ιδιωτικός τομέας έχει πληγεί στον μέγιστο βαθμό από την οικονομική κρίση και την πανδημία, αλλά τι να ζητήσει και από πού να απεργήσει, σάμπως υπάρχουν δουλειές; Δημόσιοι υπάλληλοι είναι αυτοί που κάνουν τις απεργίες, για τον 13ο και 14ο μισθό, για τις ΜΕΘ που λείπουνε, για την κατάσταση των συγκοινωνιών, για τον άνθρωπο που υποφέρει τέλος πάντων. Δεν ξέρω βέβαια σε πόσους έγινε αντιληπτή η απεργία, εγώ ούτε που κατάλαβα τίποτε. Έχω σταματήσει εδώ και καιρό τη μάταιη προσπάθεια να επικοινωνήσω με δημόσιες υπηρεσίες.
Η κρίση δεν χτυπάει όλους το ίδιο, ούτε οι ευκαιρίες αφορούν όλους. Σπίτια και ζωές χαλάνε, μέγαρα και καριέρες χτίζονται. Άφρονα πρώην κόμματα εξουσίας γίνονται η χλεύη του κόσμου, κόμματα του 3% γίνονται κυβέρνηση. Σαν το χρηματιστήριο, η χασούρα του ενός είναι το κέρδος του άλλου. Απλά με πονάει το γεγονός ότι τρώμε συνέχεια τις σάρκες μας.


google news iconΤο Social-Lib είναι εγκεκριμένος εκδότης στην υπηρεσία Google News. Ακολουθήστε μας για να έχετε άμεση ενημέρωση και πρόσβαση στην αρθρογραφία: Social-Lib.gr - Google News .

Έγραψαν Πρόσφατα

Κοινωνικός Φιλελευθερισμός

Το Social.lib είναι ένας δικτυακός τόπος συζήτησης και ανάδειξης των καθημερινών οικονομικών, κοινωνικών, πολιτισμικών και πολιτικών ζητημάτων υπό το πρίσμα του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού.