Pin It

Η πολιτική κίνηση εΜεις είναι ενάντια σε κάθε μορφή έμφυλης βίας και παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η καταγγελία της κ. Μπεκατώρου μάς βρίσκει στο πλάι της όπως και στο πλάι όλων εκείνων που έχουν υποστεί σεξουαλική βία και σεξουαλική παρενόχληση σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής τους και οι οποίοι αποφασίζουν να μιλήσουν όταν είναι έτοιμοι ψυχολογικά να το μοιραστούν.

Στην ΕΕ, μια στις 10 γυναίκες έχει βιώσει σεξουαλική βία από την ηλικία των 15 ετών και άνω, μια στις 20 γυναίκες έχει πέσει θύμα βιασμού και μια στις 3 γυναίκες έχει παρενοχληθεί σεξουαλικά στον χώρο εργασίας. Οι επιπτώσεις στα θύματα είναι σοβαρές σε όλα τα επίπεδα και η τιμωρία των θυτών δεν μπορεί να καλύψει τις πληγές που δημιουργούνται στο θύμα, την οικογένεια του θύματος, την κοινωνία.

Επιβάλλεται η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στο δημοτικό, ώστε να καλλιεργηθεί η επίγνωση των δικαιωμάτων των φύλων όπως και των συνεπειών του νόμου σε περίπτωση καταπάτησης των δικαιωμάτων αυτών από νεαρή ηλικία.

Τέλος, στηρίζουμε τη μηδενική ανοχή στη σεξουαλική παρενόχληση σε όλους τους χώρους (όχι μόνο εργασίας) και ζητάμε αυστηρότερους νόμους για την τιμωρία και τον σωφρονισμό των θυτών.

Ομάδα Πολιτικής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα
18 Ιανουαρίου 2021


google news iconΤο Social-Lib είναι εγκεκριμένος εκδότης στην υπηρεσία Google News. Ακολουθήστε μας για να έχετε άμεση ενημέρωση και πρόσβαση στην αρθρογραφία: Social-Lib.gr - Google News .

Έγραψαν Πρόσφατα

Κοινωνικός Φιλελευθερισμός

Το Social.lib είναι ένας δικτυακός τόπος συζήτησης και ανάδειξης των καθημερινών οικονομικών, κοινωνικών, πολιτισμικών και πολιτικών ζητημάτων υπό το πρίσμα του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού.