Pin It

Πριν 8 χρόνια η εκκλησία της Ελλάδας ζητούσε «από τον λαό να αποδοκιμάσει» ένα θεατρικό έργο γιατί το θεωρούσε ''βλάσφημο''. Στο θέατρο για 3 εβδομάδες συγκεντρώνονταν  πολίτες βρίζοντας και προπηλακίζοντας θεατές και ηθοποιούς. Ένα μεγάλο μέρος των πολιτών της χώρας ζητούσε την διακοπή των παραστάσεων. Εδώ. Εδώ στην Ελλάδα, της Ευρώπης. Στο έργο, o Ιησούς ζει στην πόλη Corpus Christi μαζί με τους 12 μαθητές του, που είναι όλοι τους ομοφυλόφιλοι, και o Ιούδας προδίδει τον Ιησού λόγω ερωτικής αντιζηλίας, ενώ ο Ιησούς ευλογεί ένα ομοφυλόφιλο γάμο μεταξύ δύο Αποστόλων του.

Πριν λίγα χρόνια ένα γαλλικό περιοδικό δημοσίευσε σατιρικά σκίτσα του Μωάμεθ, ξεσηκώνοντας τις αντιδράσεις των ισλαμιστών. Σε ένα από τα σκίτσα, ένας τζιχαντιστής κόβει το κεφάλι του Μωάμεθ, ο οποίος του λέει «είμαι ο προφήτης ηλίθιε!», και εκείνος του απαντά «σκάσε άπιστε!». Ακολούθησε η αιματηρή επίθεση και σφαγή στο Μπατακλάν δεκάδων αθώων πολιτών από φανατισμένους τρομοκράτες τζιχαντιστές.
Οι φανατικοί δεν είναι αντίπαλοι των φανατικών. Οι φανατικοί ''συμμαχούν'' μεταξύ τους. Αυτούς που εχθρεύονται, αυτούς που μισούν, είναι όσοι δεν είναι σαν αυτούς, όσοι δεν είναι φανατισμένοι σαν αυτούς. Οι εχθροί των τζιχαντιστών, είναι οι ''άπιστοι'' μουσουλμάνοι. Αυτούς φοβούνται, αυτούς κυνηγούν. Για αυτούς, οι ''άπιστοι'' Γάλλοι, οι ''άπιστοι'' Ευρωπαίοι, είναι που παρακινούν τους μουσουλμάνους να γίνουν άπιστοι και αυτοί. Ο φονταμενταλισμός, ο θεμελιωτισμός τους είναι μίσος, γεννάει μίσος. Το μίσος είναι ένας οδοστρωτήρας που περνά πάνω από πτώματα.    
Πριν 7 χρόνια δύο Έλληνες πολίτες δολοφόνησαν έναν 27χρονο εργαζόμενο που πήγαινε στην δουλειά του στην Λαϊκή Αγορά στις 3 την νύχτα. Είχε ''λάθος'' χρώμα, ήταν από ''λάθος'' χώρα. Δεκάδες πολίτες με ''λάθος'' χρώμα και προερχόμενοι από ''λάθος'' χώρες, χτυπήθηκαν λιντσαρίστηκαν τραυματίστηκαν από τάγματα εφόδου Ελλήνων πολιτών. Κάποιοι ηλίθιοι φασίστες δεν θέλουν στην χώρα μας να ζουν αλλοδαποί, αλλόθρησκοι, έγχρωμοι, ρομά, ΛΟΑΤΚΙ+. Κάποιοι ηλίθιοι φασίστες πιστεύουν ότι δεν μπορούν να συνυπάρχουμε με μετανάστες από άλλες χώρες. Ένα χρόνο μετά Έλληνες πολίτες δολοφόνησαν έναν 34χρονο ράπερ γιατί διαφωνούσαν με τις πολιτικές του ιδέες. Το 2014 το 9,13% των ψηφοφόρων, 536.913 Έλληνες πολίτες επιδοκίμασαν στην κάλπη τις δολοφονίες του Σαχζάτ, του Παύλου, και τους εκατοντάδες τραμπουκισμούς σε ανυπεράσπιστους ''ξένους''.
Οι δολοφόνοι είναι κάποιοι παλαβοί. Οι μαλάκες που θα σκοτώσουν και θα πεθάνουν ή θα μπουν φυλακή. Οι καθοδηγητές τους, οι θεωρητικοί του μίσους είναι δίπλα μας. Δεν φοράνε ράσα, δεν φοράνε κελεμπίες. Ζούμε στους δικούς μας πολέμους. Οι κοινοί χάρτες τους είναι το μίσος. Πριν από λίγες ημέρες ένας καθηγητής ιστορίας στην Γαλλία στο μάθημα για την ελευθερία της έκφρασης έδειξε τα σκίτσα του Charlie Hebdo. Κάποιοι μουσουλμάνοι γονείς των μαθητών διαμαρτυρήθηκαν και απείλησαν τον καθηγητή. Ένας φανατισμένος 18χρονος τσετσένος ισλαμιστής, ένας 18χρονος παλαβός, με μια μαχαίρα έκοψε το κεφάλι του καθηγητή.  Την επόμενη φορά ίσως ένας φανατισμένος ισλαμιστής κόψει τα κεφάλια των μουσουλμάνων μαθητών που γέλασαν με τα σκίτσα.
Αν αύριο ένας καθηγητής σε ελληνικό σχολείο δείξει όπως ο Σάμουελ Πατύ αντίστοιχα σκίτσα του Ιησού ή του Μωάμεθ σε έλληνες μαθητές, κάποιοι άλλοι γονείς θα διαμαρτυρηθούν και θα τον απειλήσουν. Οι ίδιοι που δεν θέλουν τα προσφυγόπουλα στα σχολεία τους. Οι ίδιοι που ψηφίζουν βουλευτές που ζητούν ξερονήσια για τους πρόσφυγες. Βουλευτές και πολίτες που θέλουν σύνορα κλειστά και φωνάζουν ''ρίξτε τους στην θάλασσα''. Φανατικοί που βλέπουν ως επικίνδυνους ισλαμιστές τους διωκόμενους από άλλους φανατικούς. ''Να πάτε πίσω να πολεμήσετε'' τους λένε.
Πέρσι έγινε χαμός γιατί 10 κοπέλες έκαναν silly walk στην μαθητική παρέλαση της 28ης οκτωβρίου. Τους πείραξε το αντιπολεμικό τους happening, δεν τους πειράζει πως είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη όπου οι μαθητές συμμετέχουν σε στρατιωτικές παρελάσεις!  Το 2007 ύστερα από καταγγελία του βουλευτή  Άδωνη Γεωργιάδη, αστυνομικές δυνάμεις, με την αιτιολογία της «προσβολής της δημοσίας αιδούς και εθνικών συμβόλων», εισέβαλαν σε εκθεσιακό χώρο και συνέλαβαν τον γενικό διευθυντή της έκθεσης γιατί στα πλαίσια της Art-Athina προβαλλόταν το βίντεο  «Εθνικός Ύμνος» της Εύας Στεφανή  που απεικόνιζε  ένα χέρι που προσέγγιζε σε αργή κίνηση ένα αιδοίο υπό τους ήχους του εθνικού ύμνου. Ευκαιρία για ψηφαλάκια από τους Ελληναράδες, σκέφτηκε.  Το 2011 στην Γαλλία ομάδα χριστιανών φονταμενταλιστών, οπλισμένοι με σφυριά και κατσαβίδια, κατέστρεψε δύο έργα τέχνης  του Andres Serrano σε έκθεση στη  Αβινιόν. Στο έργο του «Piss Christ» απεικόνιζε έναν πλαστικό σταυρό βουτηγμένο μέσα σε ούρα.  Η  Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας το 2012 άσκησε ποινική δίωξη κατά των συντελεστών της παράστασης «Corpus Christi» για καθύβριση θρησκεύματος και κακόβουλη βλασφημία μετά από μήνυση του μητροπολίτη Πειραιώς.
Πριν μόλις 80 χρόνια κάποιοι φανατισμένοι ηλίθιοι χριστιανοί φασίστες εξόντωσαν συστηματικά εκατοντάδες χιλιάδες Εβραίους, ομοφυλόφιλους, τσιγγάνους, ΑΜΕΑ,  και αιματοκύλισαν ολόκληρο τον πλανήτη με τις φασιστικές θεωρίες του περί φυλετικής και θρησκευτικής καθαρότητας και ανωτερότητας. Εκατομμύρια πολίτες πολέμησαν υποστηρίζοντας την ιδεολογία των ναζί. Για να φτάσουμε στον σύγχρονο Ευρωπαϊκό Τρόπο Ζωής πέρασαν χρόνια φανατισμού, χρόνια διώξεων και καταπίεσης. Οι καιροί αλλάζουν, όταν οι φανατικοί γίνονται μειοψηφία.   
Ρατσιστές, μισάνθρωποι, ηλίθιοι δολοφόνοι, φανατικοί υπάρχουν παντού. Αυτές τις ημέρες τελειώνει η δίκη μιας ομάδας φανατικών ρατσιστών εθνικιστών χριστιανών "άρειων" συμπατριωτών μας, που κήρυσσαν ότι και οι αντίστοιχοι φανατικοί ισλαμιστές. Οι φασίστες είναι ίδιοι. Βλέπουν τους άλλους, τους ξένους, τους διαφορετικούς, ως εχθρούς. Οι καθοδηγητές καλλιεργούν την ανησυχία και τον φόβο, σπέρνουν θεωρίες περί φυλών, παγιώνουν  στους πολίτες νέες ρατσιστικές αντιλήψεις ''οι μουσουλμάνοι είναι πολεμοχαρείς, θα μας σφάξουν όλους'' για να χτίσουν το μίσος. Αν διαβάσεις τις κατηγορίες των ναζί για τους Εβραίους, και τις συγκρίνεις με αυτές για τους μουσουλμάνους δεν θα βρεις μεγάλες διαφορές.  
Υπάρχουν εκατομμύρια μουσουλμάνοι μετανάστες που έχουν ενσωματωθεί στις χώρες που ζουν. (Σε λίγα χρόνια θα είναι μόνο τυπικά μουσουλμάνοι, όπως η πλειοψηφία των Ευρωπαίων είναι μόνο τυπικά χριστιανοί, οι θρησκείες μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα) Υπάρχουν και μερικοί φανατικοί που νιώθουν ξένοι, και θέλουν να μείνουν ξένοι, και υπάρχουν κάποιοι ηλίθιοι ακραίοι επικίνδυνοι ανάμεσα τους. Δεν θα διώξουμε όλους τους μουσουλμάνους γιατί κάποιοι από αυτούς είναι τυφλοί δολοφόνοι, όπως δεν θα διώξουμε όλους τους χριστιανούς γιατί μερικοί φανατικοί επιτέθηκαν σε μουσουλμάνους. Δεν είναι όλοι οι δεξιοί φασίστες, δεν είναι όλοι οι αριστεροί τρομοκράτες. Οι γενικεύσεις, οι βεβαιότητες, θεμελιώνουν και σηκώνουν τα τείχη του μίσους. Ο πολιτισμός, ο φιλελευθερισμός, η πρόοδος, η ενσωμάτωση, ο σεβασμός, η συμπερίληψη, η ανοικτότητα θα πάνε τους πολίτες μπροστά. Οι φανατικοί θα απομονωθούν. Τα τείχη του μίσους θα πέσουν.


google news iconΤο Social-Lib είναι εγκεκριμένος εκδότης στην υπηρεσία Google News. Ακολουθήστε μας για να έχετε άμεση ενημέρωση και πρόσβαση στην αρθρογραφία: Social-Lib.gr - Google News .

Έγραψαν Πρόσφατα

Κοινωνικός Φιλελευθερισμός

Το Social.lib είναι ένας δικτυακός τόπος συζήτησης και ανάδειξης των καθημερινών οικονομικών, κοινωνικών, πολιτισμικών και πολιτικών ζητημάτων υπό το πρίσμα του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού.