Pin It
Το 50% των τροφίμων που παράγονται ετησίως το καλλιεργούν γυναίκες, όμως οι αγρότισσες, με ζωτικό ρόλο στη γεωργία, την επισιτιστική ασφάλεια και τη διατροφή, αγωνίζονται πολύ περισσότερο από τους άντρες στην καθημερινή τους ζωή.
Το θέμα της φετινής Διεθνούς Ημέρας Αγροτισσών, από τον ΟΗΕ, είναι: «Η οικοδόμηση της ανθεκτικότητας των αγροτισσών μετά τον COVID-19», για τη δημιουργία συνειδητοποίησης των αγώνων αυτών των γυναικών, των αναγκών τους και του κρίσιμου και βασικού ρόλου τους στην κοινωνία μας.
 
Πρέπει να θεσπιστούν άμεσα πολιτικές που να δίνουν προτεραιότητα στο δικαίωμα σε αξιοπρεπή διαβίωση, σε διασφάλιση των ιδιοκτησιακών και εργασιακών δικαιωμάτων των γυναικών στη γη, στην αντιμετώπιση της έμφυλης βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών στις αγροτικές περιοχές και στην παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης για τα κορίτσια και τις γυναίκες της υπαίθρου.
 
Η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας της Υπαίθρου ορίστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη το 2007 να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Οκτωβρίου.

google news iconΤο Social-Lib είναι εγκεκριμένος εκδότης στην υπηρεσία Google News. Ακολουθήστε μας για να έχετε άμεση ενημέρωση και πρόσβαση στην αρθρογραφία: Social-Lib.gr - Google News .

Έγραψαν Πρόσφατα

Κοινωνικός Φιλελευθερισμός

Το Social.lib είναι ένας δικτυακός τόπος συζήτησης και ανάδειξης των καθημερινών οικονομικών, κοινωνικών, πολιτισμικών και πολιτικών ζητημάτων υπό το πρίσμα του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού.